Ergonomik Dış İskeletler -Paexo

Şimdi çocuğumuzun bizden ağır bir koliyi kaldırmamızı ve üstteki bir rafa koymamızı istediğini düşünelim. Koliyi kaldırdığımızda kollarımızdaki gerilmeyi ve belimizdeki ağrıyı bir nebze de olsa hissetmeye çalışalım. 

Bir de şunu hayal edelim, bunu her gün, gün boyu, yıllarca yapmaya devam ediyoruz! 

Biraz daha fazlasını hayal etmeye ne dersiniz? Teknolojik bir desteğin yardımı olmadan yıllarca çalıştığınız ve emekli olduğunuz bir işinizin sonrasında tam da emekliliğin tadını çıkarmanız gereken zamanlarda torunlarınızı kucağınıza aldığınızı…

Ağrıyı hissedebildiniz mi?

Bu tarz gerçek yaşam senaryoları özellikle lojistik sektörü, otomotiv gibi, tekrarlı işlerde emek vermiş, vücudunun bir çok bölgesinde ağrı ve sancı şikayeti olan, yaptığı işten dolayı mesleki rahatsızlıklar yaşayan, dünya genelinde milyonlarca çalışanın yaşam hikayesinden bir parça taşıyor.

İlerleyen yaşlarda bu ve buna benzer iskelet ve kas sistemi rahatsızlıkları yaşamamak adına çalışanların doğru çalışma yöntemleri ve güncel teknolojilerle desteklenmeleri gerekmektedir. 

Araştırmalar 15 kg ağırlığındaki bir kolinin, çalışan tarafından giyilmiş bir biyomekanik dış iskelet yardımıyla taşındığında, etkisinin 5 kg’a kadar düşürülebildiğini göstermektedir. Buna bağlı olarak; tekrarlı olarak yapılan işlerde kaslardaki stres ve gerilmenin daha da artacağı dikkate alınırsa, çalışan üzerinde yaklaşık olarak %75 civarında bir rahatlama olmaktadır.

Konu hakkında teknolojik yeniliklere ulaşmak için;

Giyilebilir dış iskelet 1

Giyilebilir dış iskelet 2

Author: keremyyildiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir